Přeskočit na hlavní obsah

Tipy a rady z našeho elektronického nástroje

Vážení dodavatelé,

Věříme, že jste svátky přežili v klidu a pohodě a že jste opět plni síly do veřejných zakázek. Abychom Vám Vaši práci trochu usnadnili, máme pro Vás pár dalších tipů.
V poslední době je asi nejčastější otázka týkající se podání nabídek. Často se nás totiž ptáte, jak poznáte, že jste nabídku podali správně?

Je to jednoduché! Pokud jste přihlášený dodavatel s ověřenou identitou, v pravém rohu vidíte sekci „nabídky“. Pokud si tedy tuto sekci otevřete, uvidíte všechny Vámi vytvořené nabídky – rozpracované i podané. To, zda byla nabídka podána zjistíte tak, že v sloupci „Podaná“ je modře odfajfkováno. To znamená, že jste to zvládli a nabídka je v tuto chvíli u zadavatele, kde čeká na odšifrování v zákonném rozsahu.

Další otázka je, jak si ověříte, že jste nabídku podali celou? Na toto je také jednouchá odpověď. Neověříte... Bohužel… Abychom vysvětlili, proč to tak je – náš elektronický nástroj je certifikovaný, což - mimo jiné - znamená, že splňujeme zákonné podmínky a zaručujeme, že podaná nabídka je nemanipulovaná.

Jinými slovy – Vy nabídku podáte, náš systém ji sám zašifruje a odešle zadavateli, kde ji drží zašifrovanou až do doby, kdy uplyne stanovená lhůta pro podání nabídek a všichni, kdo byly zadavatelem vybráni k otevření nabídek, se pod svými unikátními přístupy přihlásí a potvrdí, že se nabídky mohou otevřít. Jakmile to učiní i poslední zvolená osoba, teprve potom je systémem nabídka zpřístupněna pro čtení.

To, že jste nabídku podali celou, si tedy z výše uvedených důvodů neověříte. Pokud si tedy nejste jisti a jste ještě ve lhůtě pro podání nabídek, doporučujeme Vám Vaši nabídku vzít zpět a podat novou – znovu.

Doufáme, že pro Vás tato informace bude alespoň trochu nápomocná a budeme se těšit s dalšími čerstvými informacemi z prostředí elektronického nástroje.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Digitální akademie OTIDEA získala AKREDITACI MV ČR.

 Malý krok pro člověka, ale velký skok pro lidstvo. Tak zhruba těmito slovy by se daly popsat naše dnešní pocity, když jsme se dozvěděli, že naše akademie získala AKREDITACI MV ČR. Je to pro nás skvělá zpráva, protože mnozí z Vás, jež jste o akademii měli zájem, ale nemohli jste se jí zúčastnit přesně právě proto, že neměla akreditaci, se nyní již můžete volně vzdělávat v oboru veřejných zakázek.  Pokud tedy své zaměstnance posíláte vzdělávat se výhradně na akreditované kurzy, je to skvělá zpráva i pro Vás, protože naše Digitální akademie je distanční a od zakoupení je studentovi zpřístupněna po dobu 4 měsíců, takže se může vzdělávat kdykoli a kdekoli :) Chcete se na naší akademii podívat blíže? Tak klikněte na  DIGITÁLNÍ AKADEMIE OTIDEA . Zajímá Vás snad ještě víc informací o naší akademii? Podívejte se na  WEB AKADEMIE .

Nový ceník ZADAVATEL.CZ

 Akademie OTIDEA Minulý týden jsme spustili nový projekt - Akademii OTIDEA. Jedná se o soubor výukových videí - webinářů, ke kterým jsme přidali vzorové dokumenty, testy a prezentace ke stažení. Více informací o akademii jsme sjednotili do jednoho webu Akademie . Pokud se chcete podívat přímo na naší akademii, pojďte se podívat  SEM.